Nog een beetje warm, met een beetje boter. Zo eten Liz en Ravi ons croissantje het liefst. Ellen eet graag een ham-kaas croissant. Ik liefst warm met champignonragout… Met wat? Probeer het zelf of anders één van deze andere originele ideeën:
Een goede, handgemaakte croissant – wat wij dus nog doen – heeft volume en veel laagjes. Ze horen gemaakt te worden met echte roomboter en dat geeft al zoveel smaak dat eigenlijk beleg niet nodig is. Ideaal voor onderweg of tussendoor, maar als je uit wilt pakken of toch een keer wat anders wilt serveren, dan hebben we een aantal heerlijke en verrassende combinaties:
- Croissantjes gaan goed met kaas. Zeker ook met geitenkaas en appel of perenstroop. Voor de liefhebber, of het oog, kun je hem nog beleggen met een beetje rucola en walnoten toevoegen.
- In de categorie kaas is ook een croissantje met brie en gerookte ham erg lekker. Ook hier zijn walnoten lekker bij en honing als je wat zoets toe wilt voegen.
- Roomkaas is wat milder van smaak en hieraan kun je goed frambozen en fijngehakte pistache nootjes toevoegen. Een verrassend lekkere combi! Ook blauwe besjes zijn erg lekker met roomkaas.
- Ook banaan past goed op een croissantje, zeker als je hem eerst besmeert met chocoladepasta!
- Nog een fruitvariant; aardbeien met een beetje poedersuiker.
- Ben je een visliefhebber? De combinatie zalm, roerei en eventueel wat spek is het proberen waard!
- Liever geen vis, maar wel ei? Probeer dan eens de variant met een spiegelei, spinazie en avocado.
- En tot slot, deze willen we zelf zeker nog proberen; een croissantje met pesto, tomaat en Italiaanse kruiden en wellicht nog wat ham of mozzarrella.
Wat is jouw favoriete combinatie?! Laat het ons weten en we zullen het delen om anderen te inspireren en om zelf te proeven 😉