Broodsushi | Borrelbrood

Brood en spelen. Panem et cirenses. Een Latijnse uitdrukking om aan te tonen waarmee je ‘het volk tevreden houdt’. De uitdrukking was spottend bedoeld, maar wij genieten van de Olympische spelen en eten daar een heerlijk nieuw Japans broodje bij, pan sushi of olympische donutringen. Onze broodsushi is al klaar, even oppiepen of op de barbecue en dan lekker genieten met een drankje. Met de kindjes hebben we nog andere broodsushi – Liz houdt van sushi – gemaakt, leuk om te doen in de vakantie:

Wat heb je nodig om brood of pan sushi te maken:

  • Een sushi matje
  • Nori vellen – 4 stuks, 15×20
  • Witte boterhammen zonder kost – casino wit is hiervoor ideaal. Tip: laat het in de lengte snijden!
  • Verse zalm of een andere vulling zoals omeletreepjes, komkommer, surimi, tonijn of avocado.
  • Lente ui – 1, in ringetjes gesneden
  • Sojasaus
  • Mayonaise – 2  eetlepels, wij hebben natuurlijk onze eigen huisgemaakte 😊
  • Wasabi pasta

Meng de mayonaise met ongeveer 1 eetlepel wasabipasta. Wasabi mayonaise kan overigens ook. Snijd de korstjes van het brood en leg een lange snee brood aan op een norivel. Leg in het midden, over de hele breedte, 1 cm zalm en daarnaast de lente ui, ook weer over de hele breedte. Rol de sushi strak op – tip; dat strak oprollen vergt even wat oefening, was voor onze kindjes te moeilijk – en bevochtig op het laatst de nori boven aan en plak zo de rol dicht. Ga door naar smaak of tot je vulling op is. Wij hebben er ook een paar zonder nori vellen gemaakt. Leg de rollen in de koelkast om op te stijven. Tip: dit duurt best even, 1,5 uur ongeveer anders lukt het niet om mooie plakjes te snijden. Serveer met nog wat wasabi en sojasaus. We zijn benieuwd naar het resultaat!