Bij een goed ontbijt horen… croissantjes!

Een goede croissant staat symbool voor goed genieten. Een goede croissant laat ook vakmanschap zien. Maken we kans bij de nieuwe Bakery Awards met onze croissants? En met wat voor croissant dan? Denk met ons mee!

Vorig jaar heeft Ronald met succes meegedaan in aan de Belgium Bakery Awards. Dat was in de categorie pistolets. Gaan we dit jaar meedoen met de categorie croissants? Onze croissants zijn van een kwalitatief hoogwaardig niveau. Ambachtelijk, handgemaakt met de beste grondstoffen (dat zie je trouwens aan de vorm*!).

Dit jaar wilde Ronald zijn plaats verdedigen (en eigenlijk ook één van onze bakkers in opleiding mee laten doen), en liefst nu goud behalen. Echter, de categorieën zijn gewijzigd en de categorie pistolets is er niet meer. Eén van de nieuwe categorieën is dit jaar dus de categorie croissants.

Wij denken dat onze croissant goed genoeg is voor een vakwedstrijd, maar met onze gewone roombotercroissant kunnen we niet meedoen. Dat is een basiscroissant. Wel de meest gekozen en gegeten croissant, maar dat is niet genoeg voor een vakwedstrijd. Eén van de eisen van de jury is creativiteit. We moeten dus met een goede variant komen. Ham/kaas en chocoladecroissants zijn ook niet speciaal genoeg. We moeten breder denken; alles kan in principe getest worden. Relatief ‘gezond’? Een spelt of een volkorencroissant of desem? Of eentje met red velvet, discodip of crème brûlée… het kan allemaal.

Tijd is meestal onze grootste vijand. Plannen en ideeën genoeg, alleen er zitten maar 24 uur in een dag. De croissant moet natuurlijk wel perfect zijn. En dat betekent heel veel testen, bakken, wijzigen, opnieuw bakken, aanpassen etc. En we hebben nog heel veel plannen, grote plannen, dus als je hier niets meer van hoort, dan was het in tijd eenvoudigweg niet haalbaar om een product in te dienen waar wij 100% tevreden over zijn. Hopelijk wordt het wel vervolgd!

*Kwaliteitscheck voor je croissantje: Een rechte croissant zou met echte roomboter gemaakt zijn en een maanvormige met margarine. Of dit echt zo is weten we niet, want de soort boter zegt natuurlijk niets over de vorm. Maar onze croissants zijn in ieder geval recht en met echte roomboter gemaakt!