Bekend van TV…

Zomaar een vrijdagmiddag. De telefoon gaat in de winkel en winkeldame Wilma neemt op. ‘Hallo met RTL Nieuws, mogen wij maandag in verband met het WK, jullie producten en de unieke ligging komen filmen?’. Natuurlijk mag dat!

Nou komen er wel vaker mensen filmen. Laatst iemand die meedeed aan een wedstrijd en een promotie filmpje over Baarle moest maken en met Pasen was er een delegatie Japanners die kwam filmen en interviewen. Het landelijke nieuws hebben we echter nog nooit gehaald. Ze zouden tussen 15 en 16 uur komen. Stipt 15 uur stonden twee mensen van RTL in de winkel. Ronald had gelukkig meer dan genoeg WK lekkers gemaakt zodat er in ieder geval genoeg gefilmd konden worden. Ze wilden ook graag zien hoe de productie tot stand komt. Erg leuk, maar op maandagmiddag is er niet bepaald veel bedrijvigheid in de bakkerij. Even improviseren dus; Ronald snel wat bakkerskleding aan, fruit snijden, slagroom maken en hop, nog een Belgische vlaai gemaakt. Hierna werden Wilma en ondergetekende geïnterviewd en van die, maar liefst, drie kwartier filmen is uiteindelijk een halve minuut uitgezonden! En dan zeggen ze dat bakker een bewerkelijk beroep is… Het resultaat was wel erg leuk, veel Baarlenaren komen in het item voorbij.

RTL kwam dus voor de WK producten. Er was van alles: Belgische donuts, een Red Devil taart, Duivelse gebakjes, maar de nieuwste creatie was er nog niet. Deze heeft Ronald de afgelopen week bedacht. Een WK voetbalbrood; een breekbrood dat perfect past bij een salade of soepje tijdens het kijken!