Bianca | Leer onze bakkers beter kennen

Een bakker die veel in het zicht is. Die zich het meest thuis voelt in onze banketruimte achter de winkel en daar heerlijke tartelettes, taarten en vlaaien maakt. Met opperste concentratie zoals te zien op de foto. Leer ook Bianca beter kennen:

Wie ben je?

Mijn naam is Bianca Timmermans. Ik ben 44 jaar en woon in Baarle-Nassau met mijn man Kees en onze dochters Joyce en Daphne.

Hoe lang ben je al bakker?

Al vanaf mijn 19e ben ik in de bakkerij te vinden. Sinds 1 oktober 2019 bij Bakkerij Adams. Ik heb dus de hectiek van het einde van de verbouwing en de opening van de nieuwe winkel mee mogen maken!

Wat vind je leuk aan het werk?

Mijn hart ligt echt bij banket. Dus het werken in de banketbakkerij vind ik het allerleukst. Experimenteren doe ik graag en winkeldame Ellen weet me inmiddels te vinden (en ook ik, Anke, was erg blij met haar Baileys tartelette!)

Wat wisten we nog niet over je?

Ook thuis experimenteer ik graag. We hebben kasten vol bakboeken en recepten en veel bakgereedschap en materialen. Binnenkort gaan we onze keuken verbouwen en vooral de oven moet dan aan flink wat eisen voldoen.

Thuis ga ik graag aan de slag met chocolade. Hiervoor heb ik een extra opleiding gevolgd (noot van de redactie; het chocolade kerstboompje in Kerstpakket ‘Happy New Year’ is natuurlijk van Bianca’s hand).

Wat zijn je hobby’s?

Nou, bakken dus, maar ik vind het ook super leuk bij bekende bakkers langs te gaan en te neuzen. Een weekendje weg wordt daar nog wel eens omheen gepland. Ik ga dan ook graag naar workshops en volg sowieso graag cursussen. Afgelopen week nog een eentje van Callebaut en ook volgende week staat er één op de planning.  En er staan er nog heel wat op mijn verlanglijstje.

Mijn lievelingsproduct is…

en blijft de éclair. Heerlijk! Alhoewel een verse pistolet er ’s morgens ook wel ingaat.

Ooit ga ik…

behalve de cursussen van mijn verlanglijstje afvinken, lekker ver op vakantie met Kees en de kinderen. Curaçao en Bali staan hoog op dit lijstje!