Behind the scenes

Zo Pasen zit er weer op. Voor ons is dit samen met Kerst en Moederdag één van de drukste weekenden van het jaar. Een goede voorbereiding is het halve werk dus dat proberen we ook altijd te doen.

Als ik dit schrijf zitten we nog midden in de voorbereidingen. De lijsten zijn aangenomen, nagekeken, zijn ingevoerd, nog een keer nagekeken en vervolgens de bestelstickertjes geprint en alvast geplakt op zakken en dozen. Alle producten worden per soort gelegd en daarna op alfabet, achternaam en vervolgens voornaam of letter, want wat zijn er veel Jansens, van Tilburgen en Verhoevens in Baarle! Paaszondagmorgen, de winkeldames beginnen extra vroeg, hoeven we dan alleen nog maar de dozen te pakken, ze te vullen en op de rekken te zetten die ook weer gelabeld zijn. Zie de foto’s voor de beeldvorming!

De druk op de oven is met deze dagen hoog. We hebben maar 1 oven. Wel een heel grote, maar alles moet daarin gebakken worden en vooral met Pasen zijn er heel veel pistolets besteld. De winkel is om 7 uur open en om 8 uur staan alle bestellingen klaar. De bestellingen staan dus per productsoort bij elkaar en niet per klant. Dit zou voor de snelheid bij het ophalen wel fijner zijn, maar komt de kwaliteit van de producten niet ten goede. Gebak moet natuurlijk koel staan en pistolets weer niet. De dames rennen daarom rondjes door de bakkerij om alles zo snel mogelijk te pakken. Die 10.000 stappen worden zeker gehaald!