Bakken met pompoen | Tips

De winkel is aangekleed met de mooiste, grappige pompoenen en ook Ravi heeft weer een pompoen uit opa’s tuin meegenomen om uit te hollen en pompoensoep van te maken. Of wordt het toch één van deze receptjes:

Pompoenen horen bij de herfst en je kunt er heerlijk mee koken en bakken. Ze zijn gezond, omdat ze veel vitamine A en C bevatten en die ondersteunen je immuunsysteem weer. Ronald vindt ze zelf te zoet om mee te koken dus die heeft liever wat anders dan soep (tenzij iemand een lekker recept heeft van een minder zoete variant, we horen het graag!), zoals:

  • Pompoencake is lekker en eenvoudig te maken – maak van de pompoen een puree. Met speculaaskruiden erbij wordt de cake nog herfstiger. We zijn Ronald over aan het halen! Iets lastiger, maar wel gezonder, is een variant met haver.
  • Pompoenbroodjes zijn ook leuk en lekker. Deze komen weer in de winkel hoor!
  • Typisch Amerikaans en passend bij Halloween is pumpkin pie. De basis is een zanddeegbodem – de lekkerste bodem als je het mij vraagt – met daarop wederom pompoenpuree. Je kunt de flespompoen gebruiken, maar die is wat nootachtiger van smaak. De ronde oranje muskaatpompoenen zijn het zoetste. Je maakt de vulling lekker met zogenaamde pumpkin spice. Dit kun je zelf maken of kopen. De basis is kaneel met kruidnagel, gemberpoeder, speculaaskruiden, nootmuskaat en eventueel sinaasappel.  
  • Tip voor thuis; pompoenpannekoeken! Lekker met kaneel, maar ook met roomkaas en nootjes.
  • Maak je wel eens bruchetta van oud brood of van pistolets die je over hebt? Deze zijn lekker met tomaat en Italiaanse kruiden, maar ook met pompoen, Provençaalse kruiden en geitenkaas. Even in de oven en je hebt een heerlijk borrelhapje!
  • We waren, of zijn, ook nog steeds bezig met quiches. Een variant die we gaan testen is met pompoen, feta en spinazie. Wellicht halen deze de winkel wel 😉

Bron: Laura’s bakery, Foodiesmagazine, Heel Holland bakt.