#35 Baarle een beetje mooier maken

Helaas hebben we in het centrum van het dorp nogal wat leegstaande winkelpanden. Dit is niet aantrekkelijk en geeft een ongezellige uitstraling. Het is veel leuker om ergens naar te kijken. Wij mogen daarom al een tijdje, met dank aan mevrouw Bax, een etalage in het dorp inrichten. Het voormalige Belgahuis. In navolging hiervan hebben onder andere BLOCC creatieve communicatie, Plezant Living & Gifts en Harmonie St. Remi ook een etalage mooi ingericht (zie omgeving Molenstraat en Uitbreidingsstraat).

Wij hebben bederfelijke producten met room en fruit. Maar we willen natuurlijk wel de etalage in een bakkersstijl inrichten met producten en liefst ook nog met de seizoenen meedoen. Dit vergt nogal wat van Ronalds creativiteit. De eerste keer hadden de bakkers zogenaamd nep gebak van schuim gemaakt. Dit wordt wel vaker als decoratiemateriaal gebruikt en kan prima, behalve als de zon er fel op staat. Resultaat: alles was binnen een week gesmolten. Een creatie van onze naam gemaakt van brood was helaas te groot, ging scheuren en brak in stukken. Gewoon brood bevat relatief veel vocht en kan makkelijk gaan schimmelen, ook niet echt aantrekkelijk. De laatste keer ging het goed met koekjes, speciaal gebakken zeebonkjes, niet gevulde koffiekoeken en pistolets.

‘Onze’ etalage was inmiddels wel echt aan vervanging toe, mea culpa, en dat hebben we vorige week gedaan. Wederom met producten, maar ook met mooie foto’s van onze producten en herfstpaddenstoelen en pompoenen. Daar zou weinig mee moeten kunnen gebeuren en het ziet er gelukkig weer mooi uit!