Amber liep stage bij ons

Het is weer tijd voor een nieuw, al dan niet tijdelijk, gezicht. Amber is stagiaire en mocht een paar weekjes met ons meedoen, wat erg leuk was! Tijd om deze vrolijke Amber een paar vragen over haar en haar stage te stellen:

Wie ben je?

Ik ben Amber Jansens, 14 jaar oud en woon in Ulicoten.

Welke opleiding doe je?

Op dit moment doe ik Mavo op de LaSalle. En sinds een paar maanden werk ik bij Klein Amerika in de afwas.

Waarom wilde je bij ons stage lopen?

Omdat ik nog niet helemaal weet wat ik later wil gaan doen. Wel weet ik dat de horeca tot nu toe al heel leuk is. Maar taartjes bakken en versieren vind ik ook leuk! Dus om die reden dat ik voor jullie heb gekozen om mijn snuffelstage hier te doen. Om te zien wat er allemaal bij komt kijken. En natuurlijk om te leren hoe je van die heerlijke gebakjes maakt.

En, is het een beetje wat je verwacht had?

Ja en nee. Werken met klanten is iedere keer anders. Ook omdat je bij iedere winkel iets anders verkoopt aan de klant. En de klanten stellen ook vragen in verband met het product dat ze kopen en daar moet je antwoord op kunnen geven! Sommige gebakjes werden ook anders gemaakt dan ik dacht. Met de kassa werken was ook erg leuk, maar ook een uitdaging. Ik wist niet dat er zoveel verschillende gebakjes stonden op de kassa. Maar door de hulp van het vaste personeel lukte het wel. En dat jullie ook bestellingen bezorgen bij bedrijven wist ik ook niet. Ook mocht ik meerijden om een broodautomaat mee te vullen in Zondereigen. Eindconclusie is dus dat het meer dan verwacht voldeed aan de verwachting van mij. Ik vond het kei leuk!

Wat is je lievelingsproduct?

Daar ga ik kort over zijn. Dubbel Bels worstenbrood. Heerlijk! Noot van de redactie: dubbele Belgische worstenbroden hebben we alleen op Verloren Maandag – de maandag na Driekoningen. Het is hetzelfde als het gewone Belgische worstenbrood, maar dan een beetje meer. Dubbel dus!

Wat heb je geleerd en ga je nooit meer vergeten?

Bij de fruitslofjes heb ik nog wel wat geleerd. Bij de bakker is het vroeg opstaan, want er moet al vanalles klaarstaan voordat de winkel opengaat. En graag wil ik iedereen ook bedanken voor jullie tijd, geduld en uitleg. Bedankt voor een superfijne stage, het vertrouwen, de gastvrijheid en de ervaring die jullie delen! Echt superleuk wat ik allemaal mee heb mogen doen! Ook dank aan de klanten die ik heb mogen helpen voor hun geduld en vertrouwen.