Al die hartjes | bodems kiezen

Een soortgelijk stuk verschijnt ongeveer ieder jaar, omdat ieder jaar de vragen ook terug komen. En zeker met Moederdag (en vaderdag) is het lastig kiezen tussen al die harten en al die bodems! Daarom hieronder een lijstje uitgewerkt, welke kies jij voor mama:

  • Het slagroomhart. Het oude vertrouwde onmisbare slagroomhart. Als je een liefhebber bent van onze slagroomtaarten dan valt deze zeker in de smaak, want dit is gewoon een andere vorm. We hebben dus cake, jam, fruit en slagroom en wordt een heerlijke taart!
  • Mijn favoriet is de zanddeegbodem. Dit is dezelfde bodem als van de schuitjes, het aardbeienschuitje of abrikozenschuitje. Het is een bodem van koekdeeg waarin gele room meegebakken is. Hierboven op komen de verschillende soorten fruit: aardbeien, kersen of gemengd vers fruit. Ik houd hiervan omdat het een lekker stevige bodem is.
  • De lievelings van de meeste klanten is de zachte bodem. Een aantal vlaaien hebben we met bladerdeegbodem en met een zachte bodem en die zachte bodem wordt toch echt wel het meest gekozen. De zachte bodem is een vlaaibodem gemaakt van gistdeeg met ingebakken pudding. Daarboven op komt slagroom en vervolgens het fruit. Weer 3 soorten. Met stip op nummer een staat de aardbeienvlaai, zeker met Moederdag!
  • Tot slot hebben we dus de bladerdeegbodem. Bij sommige vlaaien hoort deze, zoals de tarte maison. De naam zegt het al, deze bodem is van bladerdeeg en dus krokant. Net als bij de andere bodems wordt er gele room in meegebakken en daarboven op komt weer gele room (dus geen slagroom). De afwerking komt hierboven op. Fruit, kers, aardbei en ook banaan is mogelijk met een harde bodem (zoals we deze vlaai ook wel eens noemen).

Op onze site staan de hartjes en kun je kiezen welke soort bodem en welk soort fruit je wilt. Een gewoon ronde vlaai kan natuurlijk ook! Succes met kiezen 😊