#8 1 jaar, dabben maar!

Als je 1 jaar wordt dan hoort daar natuurlijk taart bij. Je eerste, echte, eigen verjaardagstaart. Ronald bakte ze al bij ‘Bakkerij Onder de Toren’ en nu ook nog regelmatig; dabtaartjes.

Wat is een dabtaartje? Een dabtaartje is een klein slagroomtaartje dat enkel bestaat uit cake en slagroom. Er zit geen fruit of jam tussen de cakelagen. Het taartje wordt  als een feestelijk verjaardagstaartje afgewerkt met chocolaatjes, wat fruit en een kaarsje. Dit taartje is helemaal voor de jarige die 1 wordt. En dat geeft mooie taferelen! Sommige kindjes duiken er meteen in en anderen voelen heel voorzichtig met één vingertje.

Deze week mocht Ronald een dabtaartje maken voor ons dochtertje. We hadden haar op een zeiltje gezet en het taartje voor haar. Ze was wat afwachtend. We moesten het even voordoen en toen begon ze voorzichtig. Eerst even voelen, maar die slagroom was toch wel erg lekker! En, dat vond ze maar raar, niemand zei iets en niemand pakte de taart af. Dat was leuk! De slagroom werd heerlijk opgegeten.  Met twee handjes. Ze werd steeds enthousiaster en zat toen met zowel haar handjes als haar voetjes in de taart. Het was echt ‘dabben’! Een prachtig gezicht en ze genoot zichtbaar. Al had Ronald er wat meer moeite mee…