#7 Vakbeurs

Het vorige stukje, #6, ging over onze nieuwe kwarkbol en nieuwe producten. Inspiratie hiervoor krijgen  we ook op beurzen. En daarom waren we in München! Op de IBA, de grootste bakkersbeurs van de wereld. Deze beurs wordt sinds 1949 iedere 3 jaar georganiseerd. De beursvloer bestaat uit maar liefst 12 hallen waar 1255 bedrijven vanuit 58  landen hun producten en machines demonstreren. We hebben onze ogen uitgekeken, er was zoveel te zien en te proeven!  

De beurs is voor ambachtelijke bakkers, maar ook voor industriële bakkers. Daarom staan er ook veel enorme machines die niet eens in onze bakkerij passen. Sommige vind ik meer lijken op speeltoestellen, maar dat zijn dan bijvoorbeeld productielijnen die per uur meer dan 4 ton deeg verwerken. Naast machines zijn er ook veel stands met verpakkingen, versieringen, kassasystemen, winkelinrichtingen etc.

Er zijn ook wedstrijden. De mooiste bruidstaarten staan opgesteld. En het Nederlandse team was nog in de running voor de IBA IUBC  Cup. De bakkers moesten een flinke hoeveelheid producten van brood maken in het thema circus en dat is gelukt! De Nederlanders hebben een tweede plaats bemachtigd en dat is bijzonder knap!