#6 Kwarkbollen en mijn zin krijgen…

Soms, als ik eerlijk ben best vaak, krijg ik mijn zin. Alleen niet wanneer het om het assortiment van de winkel gaat. Ronald is kritisch. Regelmatig hebben we nieuwe producten in de winkel. Soms tijdelijk en soms zijn het blijvers zoals de mokkaboontjes of speltbrood. Ronald denkt er altijd goed over na welke producten hij wel en juist niet in het assortiment wil hebben.

Hoe komt er iets nieuws in de winkel? Meestal hebben vertegenwoordigers nieuwe recepten en ook komen er vragen van klanten naar producten. We zoeken daar dan informatie over op in vakbladen, denken na of het bij ons assortiment past en Ronald doet verder navraag bij een leverancier. Als het hem wat lijkt dan gaat hij proefbakken. En vervolgens mogen wij keuren en proeven. Niet het ergste werkje! De ene keer met wat meer succes dan de andere keer. Soms valt de smaak gewoon tegen, lijkt het teveel op een product dat we al hebben of is het product te bewerkelijk. En soms is het gewoon erg lekker en komt het dus in de winkel.

En af en toe krijg ik dus mijn zin, zoals nu! Al een paar keer had ik ze bij een collega bakker meegenomen; kwarkbolletjes. Ik vind ze, als fan van yoghurt en kwark, erg lekker. Een keertje wat anders. Kwarkbroodjes smaken een beetje naar de Schotse scones die vaak bij de hightea geserveerd worden. Kwarkbollen zitten tussen brood en cake in. Het is een verantwoord tussendoortje met de frisse, romige smaak van kwark. Ze smaken een beetje zoet, maar niet te. Wij hebben er rozijnen aan toegevoegd. De kwarkbol kan zo gegeten worden, met boter, met poedersuiker of, net als de scones met ‘clotted cream’ en jam.

De ballotage in de bakkerij heeft de kwarkbol al doorstaan. Hopelijk blijft hij in het assortiment!