#37 Witte chocolademousse met speculaas

Normaal proberen we, de winkeldames  of ik,  Ronald een beetje af te remmen als het gaat om nieuwe producten. We hebben al zoveel. Maar zo rondom de feestdagen dan is het wel leuk en lekker om wat te experimenteren.

Eén van de winkeldames was een recept van een soort taartje op internet tegengekomen. De hoofdingrediënten waren speculaas en witte chocolademousse. Alleen al die combinatie was reden genoeg om het recept te mailen en een speciaal verzoek bij de bakkers in te dienen om dit eens te maken. De eerste poging was lekker, maar de speculaasbodem was te bros. Smaaktechnisch geslaagd, maar lastig om aan te snijden en te eten. Slimme opmerkingen kwamen van de dames; ‘kun je niet iets met cake, we hebben toch ook speculaascake? Of met de bodem zoals die van de aardbeien- en abrikozenschuitjes?’ Een paar weken verstreken, Sinterklaas is inmiddels in het land en bracht volop inspiratie voor de afwerking mee. Die was namelijk nog een beetje saai.

Poging twee met een soort speculaas/zanddeegbodem en een afwerking met sintsnoepgoed  was geslaagd. Het resultaat is inmiddels uitgebreid geproefd en staat in de winkel. De smaak is echt hemels en dit als ‘Sintschuitje’ gedoopte schuitje ziet er ook nog eens erg leuk uit!

Ps: ook Ronalds experiment met taai taai is gelukt. We hebben ze naturel en met stukjes suiker.