#33 Van mooie nazomer richting herfst

We hebben genoten van een ontzettend mooie nazomer. En de mooie dagen zijn nog niet voorbij al wordt het langzaamaan al weer wat donkerder en frisser ’s morgens. De herfst komt er aan. Dit betekent dat ook bij ons het assortiment weer wat gaat wijzigen.

Ronald wil al weken weer speculaas maken, maar met 30 graden was dat nog niet echt het moment. Deze of volgende week gaat hij er aan beginnen en dan ruikt het weer even extra lekker in de bakkerij door al die specifieke kruiden. Ook thuis zo’n lekker geur krijgen? Er staan veel relatief gemakkelijke recepten op websites, al blijft speculaas bakken een vak apart. Een paar tips bij zelf bakken:
– Gebruik echte roomboter en geen halvarine. Dit is goed voor de smaak en krokantheid.
– Het beste is het om de deeg een dag te laten rusten zodat de kruiden goed tot zijn recht komen.
– De oven moet goed voorverwarmd worden, maar niet te warm, 160 graden is hoog genoeg.

Daarnaast staan bokkepootjes op zijn wensenlijst (en een bokkepootjestaart op die van mij, maar ik weet niet of ik dat ga winnen). Verder komt het spinneweb-chocomoussetaartje weer terug, de appelbollen (de Belgische en Hollandse), de speculaascake en ook de herfstchocolade ligt alweer in de winkel. Kleine gevulde champignonnetjes, pompoentjes en eikeltjes. Allemaal erg lekker op koude donkere avonden met een grote kop thee of koffie!