#3 Snijden, niet duwen!

Regelmatig krijgen we van klanten de vraag hoe je stokbrood het beste lekker knapperig kunt houden als je het bijvoorbeeld ’s avonds pas nodig hebt. Hier volgen een aantal tips;

  • Wij doen het stokbrood pas in de zak als we het aan klanten meegeven; ook als het besteld is. Haal het stokbrood thuis ook uit de zak. In de zak wordt stokbrood sneller taai.
  • Leg stokbroden niet op elkaar.
  • Bewaar het stokbrood op een koele, droge plaats zoals een bijkeuken of kelder. In ieder geval niet op het aanrecht in de volle zon.

Ons stokbrood is erg licht en luchtig. Kenmerkend voor Belgisch stokbrood en pistolets. Een vaster stokbrood is, door het kortere rijsproces, ons afbakstokbrood. Als je afbakstokbrood hebt, bak dit dan zo laat mogelijk af. Het stokbrood 4 minuten afbakken in een goed voorverwarmde oven van 200 graden. Laat het brood goed afkoelen voordat je het snijdt.

Een alternatief, zeker in de zomer met veel BBQ avonden , is breekbrood. Dit is een klein broodje dat je ook  op de barbecue af kunt bakken. Door de toevoeging van natuurdesem is dit brood wat vaster. Zorg dat de barbecue goed warm is en bak het brood dan een paar minuutjes aan weerszijden. Het brood krijgt dan een heerlijke BBQ smaak en is erg lekker met kruidenboter! In de oven afbakken voor bij een lekkere salade kan natuurlijk ook.

Gesneden stokbrood droogt relatief snel uit. Dus voor alle soorten geldt; snijd het stokbrood zo laat mogelijk. Snijden en niet duwen! Eén van Ronalds stokpaardjes…