#24 Iets nieuws erin, iets ouds eruit

‘Zijn dat…, zijn dat…?, ‘Oooh, is er geen mislukt zodat wij die mogen?’, ‘Die zijn zo lekker!’

Dit waren een aantal reacties van onze winkeldames toen ze in de bakkerij iets nieuws zagen liggen. Waar reageerden onze winkeldames op? Op een voor ons nieuw product; de witte eierkoek.

De feestdagen zijn weer achter de rug. Dit waren er vrij veel als je zowel met Nederland als met België feestviert; Koningsdag, Dag van de Arbeid, Hemelvaart, Moederdag, Pinksteren. Deze drukke dagen zijn voorbij en dus is er wat tijd over om, zoals Ronald altijd zegt, ‘te hobbyen’.  Met als resultaat de witte eierkoek. Gewoon naturel of met chocolade. Een echte Brabantse lekkernij.

We proberen ons aan onze eigen afspraak te houden die luidt; iets nieuws in de winkel betekent een bestaand product uit de winkel. Een beetje zoals sommige mensen met kleding, schoenen of meubels hebben om te voorkomen dat het te vol wordt. Alleen, we houden ons niet zo goed aan deze afspraak. Op de een of andere manier lukt dat niet zo. Voor de witte eierkoek maken we graag een uitzondering, maar er tussendoor geglipt zijn ook het nieuwe gebakje ’t Grensgevalletje’, de koekjes ‘Boalse Bielsjes’, merengues met snoepjes en een frambozenvlaai. Allemaal resultaat van het hobbyen en zo lekker en vrolijk dat we ze toch graag in de winkel willen. Ik denk dat we onze eigen regel maar beter af kunnen schaffen…