#23 Moederdag en soorten bodems

want zondag 8 mei is het Moederdag! Een speciale dag om de allerliefste mama’s en oma’s van de wereld eens extra te verwennen. Met een hart, het symbool van deze feestdag. Wij vieren twee keer per jaar Moederdag. Volgens de Belgen is de tweede zondag in mei namelijk een ‘valse’ Moederdag. De volgens hen echte Moederkesdag vieren ze 15 augustus. Wij hebben geluk en mogen de moeders twee keer verwennen. Dus ook de tweede zondag in mei. We hebben volop hartjes in onze winkel. Koffiekoekhartjes en harten taarten spreken voor zich, maar over de vlaaien is soms wat verwarring:

We hebben vlaaien met zachte bodem. Dit is de meest bekende bodem gemaakt van een gistdeeg met ingebakken pudding en daar bovenop slagroom en vervolgens aardbeien, kersen of gemengd fruit.

De harde bodem vlaai heeft een krokante bladerdeegbodem waar pudding in meegebakken is. Op deze bodem komt gele room en bijvoorbeeld verse aardbeien.

De laatste bodem is een zogenaamde zanddeegbodem die gemaakt is van een koekdeeg met roomboter. Ook hierin is pudding mee gebakken. Op de gele room komen vervolgens ook de verschillende soorten fruit.

 Allemaal een beetje anders maar even lekker en, het belangrijkste, een mooie, lieve traktatie voor mama! Fijne Moederdag.