#25 Ooit, lang geleden…

leefden mensen en reuzen rustig samen. Ze deelden water, eten en vuur. Totdat een kwade reus de warmte verjoeg en de mensen in de ijstijd bracht. De held onder de reuzen, Reus Korenhaar was het hier niet mee eens. Hij hield van de mensen en besloot warmte en brood naar hen terug te brengen. De strijd met de kwade reus was woelig, maar uiteindelijk won Reus Korenhaar. En nog steeds brengt hij met heel veel passie,  vroeg in de ochtend, het brood naar de mensen.

De legende gaat voort en Reus Korenhaar heeft voor de zomerse picknick  de ‘zakdoek van Reus Korenhaar’ naar de bakkers gebracht. Een gratis picknicklaken waarvoor kan ook bij ons gespaard worden om, als het weer wat beter is, heerlijk te picknicken!

Bij een picknick horen lekkere gerechtjes. Broodjes en worstenbroodjes zijn altijd goed en handig, maar dit hapje met brood, zalm en roomkaas is ook erg lekker om mee te nemen en erg gemakkelijk om te maken:

Gebaseerd op een klassieke wrap, maar een tip van één van onze klanten was om in plaats van wraps, want deze zijn wat droger en worden snel hard, een casinobrood in de lengte te laten snijden en dit als wrap te gebruiken. Er kan wit of bruin brood gebruikt worden.

Snijd vervolgens de lange snee brood in de lengte doormidden en besmeer deze met roomkaas. Eventueel kan hier wat peper of bieslook op, beleg met gerookte zalm en tot slot frisse sla zoals veldsla of ijsbergsla. Oprollen en smullen maar!

(www.echtbakmanschap.be).