#13 Alles klaarmaken voor Kerst

Sinterklaas is nog maar net het land uit en overal wordt alles alweer klaargemaakt voor Kerstmis. Zo ook bij ons.

Al enkele maanden geleden moesten we beslissen over nieuw verpakkingsmateriaal voor de slagroomboomstammen. De dozen die we hadden waren allesbehalve handig en ook een beetje ouderwets. De vertegenwoordiger had iets nieuws. Het resultaat zijn koffertjesachtige dozen geworden, die veel mooier zijn en hopelijk ook handiger.

De volgende vertegenwoordiger wilde de winkeldames wel in het nieuw steken. Makkelijker gezegd dan gedaan, want de kleding moet aan nogal wat eisen voldoen. Het resultaat mag er zijn. We hebben moderne ‘kazuifels’ (inderdaad afgeleid van het opperkleed dat een voorganger draagt) en geen schorten meer.  

De kerstbestellijst was sneller beslist. Deze hebben we vorig jaar ontworpen dus die hoefde alleen maar up-to-date gemaakt worden; de openingstijden aanpassen, onze nieuwe schuitjes met onder andere aardbei, chocolade of abrikoos moesten er natuurlijk op, bezorging regelen en een lekkere kersttraktatie voor iedereen die de lijst voor 21 december in levert!

De etalage wordt op het moment van schrijven in kerstsferen gehuld en het assortiment is aangepast met proefstolletjes, kerstbonbons, peperkoekhuisjes en kerstpakketjes. Laat de donkere dagen vol gezelligheid maar komen, wij zijn er klaar voor!