Welke ‘quiche’ jij?!

‘Ank, we hebben in juni twee stagiaires in de bakkerij. Eindelijk tijd om eens quiches te maken’. En zo geschiedde. We hadden 4 soorten. Eentje is bij ons nog niet door de keuring gekomen. Voor nu hebben we drie soorten over en die moeten getest worden, wil jij dat mee doen:

In geval van nood hebben we thuis altijd wel pastasaus in de vriezer, erwtjes en aardappelkroketjes (Ravi’s favoriet) en quiches! Soms zelf gemaakt, soms gekocht. Al een tijd wilde Ronald ze echt zelf gaan maken. Eventueel ook voor in de winkel. En nu was er, dankzij stagiaire Natalia en Cas, tijd.

Tijd voor quiche dus. Geen hartige taarten. Beide hebben een hartige vulling, maar de bodem is anders. Hartige taart kan ook een bladerdeegbodem hebben. En een hartige taart kan ook dicht zijn aan de bovenkant, een quiche is dat niet.

We hebben nu drie varianten:

  1. De Italiaanse quiche met tomaat, paprika, champignons en Italiaanse kruiden
  2. Een quiche met ham en prei
  3. En onze vegetarische variant met spinazie en tomaat

De basis is met een chique woord ‘appareil’; een mengsel van ei, slagroom, melk en specerijen.

Wij hebben de quiches warm gegeten. Ongeveer 15 minuten opwarmen in een goed voorverwarmde oven (200 graden). De restjes hebben we in de koelkast gezet en de volgende dag (en dat is vloeken in de kerk, maar we weten dat klanten het ook doen) opgewarmd in de magnetron en dat viel niet tegen! Tiny heeft ze koud getest en dat was ook lekker zei ze.

Onze favoriet gaan we nu niet verklappen, want…  Welke wil jij voor ons testen? Laat het ons snel weten – mail even naar info@bakkerijadams.be – en dan krijg je een test exemplaar, mits wij een eerlijk test oordeel krijgen. We hebben maar een beperkt aantal quiches om te testen. Dus ben er snel bij en wie weet zit je in ons testpanel!