Voor wie maak jij een Palmpaasstok?

Volgens mij wil iedereen alleen maar dat deze periode achter de rug is. We moeten voorlopig onze tijd nog wel even uit moeten zitten. En zolang dat zo is, dan maken we er het beste van; met een beer in de etalage, slagroomtaartjes als hart onder de riem of…

Komende zondag is het Palmzondag, de laatste zondag van de vastenperiode. En daarbij hoort een mooie traditie waar we juist in deze moeilijke tijd meer aandacht aan geven. Kinderen in Nederland en Antwerpen maakten vroeger, en nog steeds, een Palmpasenstok. Deze stok, een kruis, wordt versierd met onder andere een broodhaantje, eieren, een krans of een kroon. Aan het einde van de kerkdienst werd deze aan ouderen of zieken gegeven. En dat vinden wij juist nu een heel mooi idee!

Ronald gaat dus vanaf vrijdag tot en met zondag extra broodhaantjes maken. En we hebben voldoende hebben in de winkel om aan je Palmpasenstok te hangen. Maak een Palmpaasstok, versier hem en we weten zeker dat opa, oma, een zieke buurman of iemand die nu veel alleen is hier erg blij mee zal zijn! Houd bij het geven natuurlijk de (hygiëne) regels en 1,5 meter afstand goed in de gaten.

Ps: wij bakken door, maar hebben wel tijdelijk onze openingstijden aangepast. We zijn er iedere dag van 7 tot 13 uur, ook beide Paasdagen. Bestellen, online, blijft erg prettig en we kunnen betaalde bestellingen ook leveren bij Ronny Jacobs in Weelde-Statie. Samen tegen corona!