Vikorn consulentes en een cadeautje

Vikorn heeft een groep trouwe fans. Het is een gezond wat donkerder brood met veel granen en vitamines en heerlijke korst. De bloemleverancier van Vikorn is erg actief en vindt het belangrijk dat wij weten welke voordelen Vikorn allemaal heeft dus we moesten vragen beantwoorden. Als je de quiz goed deed dan werd je een heuse Vikornconsulent. Ook mogen we een Vikorn cadeautje uitdelen:

Wij hadden één soort Vikorn. Het Vikorn vitamine brood. Dat bevat zonnebloempitten, zaden en de vitamines B1, B2, B12, D en ijzer. Flauwe vraag bij de quiz: B100 kennen we alleen van Bassie en Adriaan 😉 Vitamine D wordt sinds kort toegevoegd. Zeker in de wintermaanden belangrijk om deze vitamine binnen te krijgen. Het is goed voor je weerstand en volgens hoogleraar immunologie Savelkoul ook tegen dat ene virus… 100 gram Vikorn bevat al 30% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Ik heb het even omgerekend; dit zijn ongeveer 4 sneetjes.

Er is ook een volkoren variant van Vikorn. Volkoren betekent dat de hele graankorrel gebruikt wordt. De meel wordt dus niet gezeefd. De meeste voedingsstoffen blijven zo behouden. We hebben al meerdere soorten volkoren, tarwe volkoren en spelt volkoren dus Vikorn Volkoren hadden we niet. De bloemleverancier wilde echter dat we gingen experimenteren dus, zolang de meel strekt, hebben we ook de Vikorn Volkoren variant! Wij zijn benieuwd en wie weet is het een blijvertje, maar dan moet er wel weer een ander brood uit.

Andere vragen in de quiz gingen over calcium. Dat is niet toegevoegd aan Vikorn. Calcium zit vaak in dierlijke producten, maar Vikorn heeft ook de claim dat het een veganistisch brood is. Er is dus geen boter, melk of ei aan toegevoegd. En ook de vitamines en mineralen hebben allemaal een plantaardige oorsprong. Fijn voor diegenen die dit belangrijk vinden.

Wij gaan de goede voornemens maand in ieder geval in met lekker brood EN met een klein cadeautje van Vikorn. We hebben een beperkte voorraad en geven er één aan iedere klant die een Vikorn koopt. Bestel snel, online, dan leggen we er al eentje opzij!