Vakantiewerk | Back in business

Als we vakantie, of verlof 😊, hebben, dan is het tijd om leuke dingen te doen. Bijslapen (vooral Ronald dan) en er op uit met de kindjes. Natuurlijk bezoeken we dan een aantal bakkers zoals nu in Den Haan, maar verder is het even weinig bakkerij. Dat komt een paar dagen voordat we open gaan weer. En wat doen we dan, wat is ons vakantiewerk?

Ronald en zijn oven. De oven is echt zijn derde kind en het hart van de bakkerij. Die moet een paar dagen voordat we open gaan weer ‘opgestookt’ worden om te zien of alles werkt. De oven is namelijk niet gewend om stil te staan! En als de oven dan toch aan moet dan kunnen we bijvoorbeeld al progres-schuim spuiten of merengues maken aangezien die toch moeten drogen.

Helaas was de broodautomaat in Zondereigen voor onze vakantie weer stuk (gdvrdegdvr!). De monteur stelde voor hem mee naar de werkplaats te nemen en hem nogmaals helemaal na te kijken. Ondertussen konden wij dan het dak van het hokje repareren. Dus dat stond met vaderlief op het programma en inmiddels is het overdekte winkelcentrum in Zondereigen weer gemaakt. Ook de automaat is helemaal nagekeken en zou het nu echt goed moeten doen dus donderdag gaat er weer brood in!

Ondertussen komen er ook leveranciers. De bloemleverancier is er bijvoorbeeld nu en ook de vlees- en kaasleverancier is al geweest. De eierboer en fruitboer moeten nog komen en dan hebben we weer alles op voorraad om echt te kunnen starten.

Helaas hadden we nog wat problemen met de vriezer. Daarom stond er afgelopen dagen een kleine vriezer op de oprit en kon onze eigen vriezer nagekeken worden. Ook schoonmaken is een stuk comfortabeler als de vriezer uitstaat 😊

Ellen is er meestal de dag voordat we weer opengaan om de winkel weer in orde te brengen; zakken en dozen aanvullen, de blikjes drinken aanvullen, net als de chocovit, boter, eigenbakwafels etc. Bestellingen die online gedaan worden kijkt ze na en ze plakt hiervoor alvast de stickers.

En wat doe ik zelf? Dinsdag ben ik begonnen met het leegmaken van de brievenbus, het bijwerken van de e-mail en vervolgens de rest van de administratie. Ik schrijf deze nieuwsbrief en pak de telefoon die geregeld gaat. Verder heb ik de broodprijzen aangepast, omdat helaas alle leveranciers flink gestegen zijn met de bloemprijzen. Ook ben ik al bezig met het maken van de Paasbestellijst. Deze zal net als met Kerst en Oudjaar wat kleiner zijn dan normaal. Helaas hebben we Covid nog niet verslagen dus we moeten rekening houden met de maatregelen en eventueel personeelsuitval. Daarom weer een lijst die voor ons haalbaar is. Nieuw dit jaar is, na het succes van de Valentijn en Carnavalsontbijtjes, is ons Paasontbijt! Een heerlijk goed gevuld ontbijt met natuurlijk huisgemaakte paaslekkernijen en chocolade. Ook deze komt op de lijst en is natuurlijk online te bestellen…

Tot zover ons vakantiewerk, als jullie dit lezen zijn we alweer echt aan het werk, tot zo!