Terugblik 2022 met jullie bestel top10

Een rustig normaal jaar. Daar waren we eind 2021 wel aan toe. Maar daar is niet veel van terechtgekomen, helaas… Het was wederom een veelbewogen jaar. Hieronder terugblik met ook jullie bestel top 10 van 2022:

Het lijkt al weer lang geleden, maar in het begin van 2022 zaten we nog middenin de corona maatregelen. Testen, vaccineren, quarantaine behoorden tot de orde van de dag. Gelukkig zijn wij in de bakkerij goed weggekomen. Als er zieken waren, dan volgende deze elkaar mooi op en gelukkig hebben we nooit een ‘haard’ gehad. De eerste maanden van het jaar zijn bij ons altijd wat rustiger en de focus ligt meer op gezond na al die lekkere feestdagen. Iedereen keek uit naar de lente en het normale leven. En dat leek eraan te komen… Leek, want met het uitbreken van de oorlog in Oekraïne kwamen we in een nieuwe crisis. Oorlog is vreselijk en ik hoop heel erg dat het niet uitmondt in een grotere oorlog, want dan worden onze dagelijkse problemen veel groter. Dan zijn de problemen van nu maar futiliteiten. Maar ze zijn er wel. Ik denk dat we kunnen stellen dat kleine ondernemers die veel energie verbruiken enorm veel last hebben van de gevolgen van de oorlog. Ik schreef er al eerder over. De ene dag maak ik me heel druk, de andere dag laat ik het over me heenkomen, want we kunnen hier zelf vrij weinig aan doen en wat we kunnen doen dat doen we. We werken zo efficiënt mogelijk en we kijken naar nog meer opties om te verduurzamen. Verder gaan we gewoon door om op ambachtelijke wijze de lekkerste producten te maken en prijzen we ons gelukkig dat we niet op de vlucht zijn. Komt tijd, komt raad zeggen ze. En een situatie blijft nooit zoals ie is. En om alle roddels even de kop in te drukken; we zijn niet failliet hoor!

Gelukkig waren er ook heel veel leuke dingen in 2022 met als hoogtepunt ons jubileum. We bestonden 1 mei 10 jaar. 10 jaar gewoon, dat is echt heel lang… en dat hebben we uitgebreid gevierd. Met ons geweldige team hebben we een grote cake-smash gedaan – dit was echt hilarisch -, iedereen ontbijt op bed gegeven en zijn we een dag echte Robinsons geweest. Het was heerlijk weer en we hebben hier enorm van genoten. Voor klanten hadden we allerlei prijzen verstopt in zogenaamde gelukskoekjes en heel veel lieve felicitaties in ontvangst mogen nemen. 10 jaar Bakkerij Adams was 10 dagen feest. Op naar de komende 10 jaar! En we gaan beginnen met een filmdebuut 😉 Afgelopen maand werd er gefilmd! Professioneel en dat was ook een hele ervaring. Ronald mocht figureren voor een filmpje dat gepubliceerd wordt in de week van het brood. Het thema is ‘blik op volkoren’ om mensen nog meer te overtuigen van de gezonde waarde van volkoren. We promoten volkorenbrood al veel en hieraan wilden we dus graag meewerken. Het filmpje is voor zowel Nederland als België, dus rol de rode loper maar uit 😉

Tot slot nog een lijstje… welke producten zijn er het meeste besteld door jullie? De top 10 van het afgelopen jaar:

  1. De Belgische sandwich
  2. De Hollandse sandwich
  3. Hollands worstenbrood
  4. Tijgerpistolet
  5. Lange witte pistolet
  6. Chocolade koffiekoek
  7. Gesorteerde pistolet
  8. Mini gesorteerde koffiekoek en de gesorteerde koffiekoek
  9. Krentenbol
  10. Croissant

En klopt het lijstje met jouw voorkeuren? Zelf hadden we verwacht dat de koffiekoek in de top 3 zou staan, maar door de enorme Paasbestellingen is deze wat naar beneden gezakt. Kijken we alleen naar de winkelverkoop – ik ben en blijf marktonderzoeker – dan staat op 1 het Hollands worstenbrood en in de top 5 ook de salades en de smoskes. Ik ga het weer opvolgen, benieuwd wat 2023 ons brengt!