Teleurstellingen in restaurants

Je kunt niet in alles goed zijn. En niet alles even leuk vinden om te doen. Ronald is zowel brood- als banketbakker, maar zou doodongelukkig worden als hij alleen maar taarten mocht maken. Als hij moest kiezen dan was de keuze heel gemakkelijk; brood.

Neemt niet weg dat hij veel feeling heeft voor voeding (drie keer raden wie er thuis kookt…), maar een bakker is geen kok en geen chocolatier. Goede koks, bakkers en chocolatiers hebben respect voor elkaars werk. Daarom kan het soms ook ergens zo tegenvallen:

Wij waarderen het altijd enorm als we ergens goed brood krijgen. Bij een ambachtelijke bakker verwacht je dat, maar in een restaurant is dat eerder uitzondering dan regel. Wij snappen de keuze voor afbakstokbrood heel goed, maar zelfs dan gaat er nog veel mis. Let hier maar eens op: het te warm snijden van stokbrood zorgt voor platte samengedrukte stukjes en brood dat te lang is blijven liggen is keihard. Of erger nog, uitgedroogde stukjes brood die dus langer dan een dag oud zijn en dan in het zelfde mandje stukjes stokbrood durven leggen die wel net afgebakken zijn. Vaak is dit een voorgerecht en dan moet het hoofdgerecht nog komen. Ik vraag me dan oprecht af of men dan ook zo onzorgvuldig met ingrediënten omgaat…

Wij vinden dat dit niet kan. De keuze van je producten en grondstoffen moeten volgens ons op alle fronten kloppen. Dus van je stokbroodje met smeersels tot aan het koekje bij de koffie. Restaurants die dat doen hebben bij ons een streepje voor. Het komt zelden voor dat ze bij een restaurant hun eigen brood bakken. Hulde als ze dat wel doen en onder de knie gekregen hebben! Ze hebben zich dan dus verdiept hebben in grondstoffen, deegtemperatuur, het rijsproces etc. Wij begrijpen het ook als dit te veel moeite of te moeilijk is, maar toch, zorg voor een goed product. Of je het nou zelf maakt, afbakt of inkoopt.

Omdat Ronald dus geen chocolatier is en dat ook een vak apart is, is hij met Ellen op stap geweest voor de lekkerste en mooiste callebaut Paaschocolade. Zoals altijd hebben we weer lekkere gevulde eitjes in allerlei smaken en veel paasfiguurtjes in melk, puur en wit. Nieuw dit jaar zijn figuurtjes met caramelsmaak en we krijgen heel mooi eieren met dierenprint! Na Carnaval komen de paasproducten in de winkel. Zorg dat je er snel bij bent, om teleurstellingen te voorkomen!

Ps: Lees hier nog een keer hoe je kunt testen of je goede chocolade koopt en waarom die van ons zo lekker is. Ook chocolatiers weten hoe belangrijk goed grondstoffen zijn.