Specie-cake | Red Velvet

Heel voorzichtig kan ik zeggen dat we weer op aan het bouwen zijn. Het zou een flinke verbouwing worden, maar dat wisten we. En we wisten ook al dat Ronald beter kan bakken dan kan bouwen. Liever een nacht en dag door (als de oven ook nog eens op storing gaat) dan een dag met de drilboor. Of experimenteren met red velvet cake, omgedoopt tot specie-cake!

Red velvet is een mooie rode cake. Overgewaaid uit Amerika, waar je ze zeker rondom Valentijn veel ziet. Afgewerkt met een soort cream cheese. Het smaakt ongeveer als gewone cake, maar dan veel beter. In een echte red velvet cake zit cacao. Als je namelijk karnemelk of azijn bij cacao voegt dan wordt het roodachtig. Azijn is geen ingrediënt. Vanille, karnemelk en goede vetstof, naast de cacao wel. We kleuren wat bij om de fluweelachtige dieprode kleur te krijgen. Velvet, fluweel, past niet helemaal bij een baksteen, maar de kleur perfect!


Het purschuimgebakje was een succes en ook de reacties op de specie-cake zijn super. Hoeveel producten moeten we nog bedenken? De vraag die op dit moment het meest gesteld wordt is ‘hoe lang blijven jullie in dit noodwinkeltje?’ We hebben er geen datum op geplakt, maar zo snel mogelijk. De verbouwing gaat zoals een verbouwing gaat. We hebben al heel veel gedaan in de bakkerij. Daar staan al nieuwe machines, er is een nieuwe koeling en vriezer, de broodbakkerij is al verplaatst en een deel van de vloer is al nieuw. In de winkel is ook al veel gebeurd; die is helemaal gestript. We zijn bijna klaar met breken. Er moet nog één muur uit. De muur die ervoor gaat zorgen dat er zich in de bakkerij komt. Dat wordt nog even flink puinruimen, maar dan is ook onze ‘spoelhoek’ klaar en kunnen we daar weer goed uit de voeten.

Verder hadden we deze week een beetje tegenslag omdat de oude winkelvloer er toch helemaal uit moet en de pui toch wat hoger wordt dan voorzien. Verder komen we zo af en toe historie tegen. Variërend van fluweelachtig rode vloerbedekking en groene ornamenten tot ramen halverwege? een verdieping en resten van een oude varkensstal… Hopelijk blijft het bij deze verrassingen hierbij en kunnen we snel echt op gaan bouwen en laten zien hoe mooi het gaat worden!