Proef… bakker

Ik heb het al vaker gezegd, Ronald is bakker in hart en nieren. Vanaf het moment dat hij, net als overigens vele Baarlenaren, met Sinterklaas de speculaaspop bij Bakkerij Bruurs mocht versieren in de bakkerij wist hij dat hij bakker wilde worden.

De bakkersopleidingen heeft hij doorlopen en dan ben je in principe bakker. Ronald was echter nog niet uitgeleerd en wilde nog meer grondstoffenkennis en proceskennis zodat hij, mocht een eigen winkel niet lukken altijd proefbakker kon worden. Dus behalve bakker is Ronald ook proefbakker (en ook leraar, want dat was dezelfde opleiding).

Wij hadden afgelopen dinsdag een proefbakker van een van onze leveranciers op bezoek. Wat doen proefbakkers? Het merendeel van de proefbakkers werkt voor grote grondstofleveranciers. Daar testen zij nieuwe oogsten, andere soorten granen, ontwikkelen nieuwe producten en testen nieuwe machines. Als bakker wil je natuurlijk dat je producten van een consistente kwaliteit zijn. En je wilt ook vernieuwen. En daarvoor was er een proefbakker bij ons. Wij willen nog meer in gaan spelen op de vraag van de klant en meer overdag gaan werken. Hiervoor willen we een oven en nog wat machines erbij. We kunnen dan de gehele dag door vers brood bakken! Maar daarvoor moet natuurlijk eerst alles uitgebreid testen en dat hebben we onder andere gedaan. Weer een stapje verder in het verbouwproces. Meer hier over lezen of een kijkje achter de schermen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, www.bakkerijadams.be, onderaan de pagina!