Picknicktime!

Zomeractiviteit bij uitstek, picknicken. Natuurlijk kan dit gewoon met een boterham met kaas of een zacht puntje met hagelslag, maar met deze tips en recepten wordt het helemaal een feest (toevallig bijna allemaal met fruit, lekker zomers!):

Broodrolletjes met zalm en roomkaas zijn gemakkelijk om te maken en ideaal om mee te nemen. Wij kunnen hiervoor een casinobrood in de lengte snijden. Naar smaak eerst beleggen met ijsbergsla of rucola en eventueel nog wat kappertjes of avocado toevoegen.

Een stokbroodje met kip, mozzarella en kersen. Snijd het stokbrood vast in de juiste porties of neem pistolets. Beleg met een beetje sla, botersla of ijsbergsla, en daarna met de plakjes kipfilet, mozzarella en, de ontpitte, kersen. Verse basilicum en een beetje peper maken het af.

Ook volkorenpannenkoeken passen goed in de picknickmand. Door volkorenmeel te gebruiken worden ze net wat gezonder en voedzamer. Op een pannenkoek kan bijna alles, maar geitenkaas, met appel, walnootjes en een beetje honing is een perfecte combinatie. Koud ook erg lekker. Voor 4 pannenkoeken heb je ongeveer 75 gram meel nodig.

Al eerder schreef ik over de mogelijkheden met krentenbollen danwel krentenbrood. Mijn persoonlijke, verrassende, favoriet blijft een krentenbol met kipfilet en mandarijntjes.

Zorg dat je alles goed verpakt zodat het niet plet (belediging voor de bakker) en het zo koel mogelijk blijft!

Nog meer zomerse recepten? In onze nieuwsbrief ‘Het geheim van de bakker…’ komen regelmatig recepten voorbij zoals een hartige cake of zelf eenvoudig een olijven-rozemarijn brood bakken in een pan. Schrijf je in via onze site; www.bakkerijadams.be