Noodwinkel | ik zie, ik zie

wat jij niet ziet… maar alles is er! Vanaf 29 augustus verblijven we in onze noodwinkel. We hebben dan vrij weinig ruimte, maar kunnen ‘gewoon alles’ maken. We hebben alleen een vraag of eigenlijk twee vraagjes:

We hebben geschetst, gemeten en gepuzzeld. En Ronald zou Ronald niet zijn als hij heel graag alles gewoon wil blijven maken. Een aantal grote verbouwzaken zijn daarom ook al achter de rug. De vriezer is bijvoorbeeld al vervangen, we hebben een nieuwe koelcel en de broodbakkerij is (bijna) verplaatst.

Ons noodwinkeltje is alleen door die koelcel niet zo groot. Dat betekent dat de snijmachines bijvoorbeeld naast de winkel zullen staan. Maar we kunnen gewoon brood snijden! Zou een beetje gek zijn als dat niet zou zijn. We kunnen ook niet zoveel gebak en koeken kwijt, maar aanvullen kunnen we heel goed. We zijn getraind om veel te lopen dus we gaan gewoon een keertje extra heen en weer met lege pistolet mandjes en plaatjes. Smoskes maken we sowieso al bijna de hele dag dus dat gaat ook gewoon door. Het is even aanpassen, maar het is voor het goede doel!

We hebben alleen één vraag; weet je al wat je wilt? Bestel vast! Dat is altijd fijn, omdat we dan goed in kunnen schatten wat we moeten bakken, maar nu zeker. En nog een vraagje; zie je iets niet liggen? Vraag even wat er allemaal nog is. Het kan best zijn dat er net een dame extra puddingkoeken, croissants, Belgische sandwiches of worstenbroodjes aan het halen is.

En als je er dan toch bent; neem lekker een breekbrood, een purschuimgebakje of een breekcake mee!