Nieuwe soorten éclairs

In het Frans betekent éclair bliksemschicht. Volgens wiki omdat ze zeer snel – bliksemsnel – gegeten worden. Bij ons zijn ze, natuurlijk, vrij groot dus zeer snel eten is een uitdaging, maar ze vliegen vaak wel zeer snel de winkel uit. Met de week van de éclair doen we natuurlijk mee. Dus tot en met zondag hebben we een aantal aparte varianten:

Welke varianten van deze koeken – eigenlijk is dat vloeken want ze horen gebakjes genoemd te worden – hebben we:

  • Natuurlijk onze gewone 2 soorten. De mokka en chocolade éclair. Gevuld met banketbakkersroom, met… een beetje slagroom erbij. Dat maakt ze extra lekker!
  • Voor de liefhebbers van banaan hebben we banaan/praliné.
  • We hebben een eclair met bresilliene, echt Belgisch!
  • Een heel vrolijke met snoepjes voor de kleinsten onder ons (met gewone vulling)
  • Houd je van merengue of onze progresgebakjes? Probeer dan de citroen/merengue éclair.
  • De hazelnoot/praliné versie is erg lekker, zeker als je van bonbons houdt.
  • Sommige mensen zijn wat minder zoet van smaak, waaronder ondergetekende, en daarom kreeg ik een yoghurt eclair met aardbeien. Tot nu toe gaat deze het hardst!
  • Last but nog least… En zeker het proberen waard zijn de hartige varianten. De eerste gedachte is snel ‘euh… nee, een éclair hoort zoet’, maar die met kaascrème en paté waren heerlijk bij de borrel! En dan hebben ook nog de smoske variant.

Wil je alle soorten sjoekes (zo worden ze blijkbaar ook wel genoemd in Vlaanderen) proberen? Kom dan nog snel, ze zijn er tot en met zondag.