Kerstinspiratie | top 5 producten

Weet jij al wat je gaat eten de komende feestdagen? Misschien moet je door de maatregelen plannen wijzigen, is je eigen creatie al een paar keer mislukt of je laat ons gewoon lekker het werk doen. Ben je nog aan het twijfelen of nieuwsgierig naar waar anderen van genieten? Dit is – ter inspiratie – de besteltop 5 van vorig jaar:

  1. Met stip op één staan de koffiekoeken. Heel veel koffiekoeken met als favoriet de chocoladepuddingkoek. De mini-koffiekoeken zijn vorig jaar ook veel meer besteld, net als de éclairs.
  2. Met Oudjaar staan ze op de eerste plaats, maar met Kerst net niet. Ons Hollandse worstenbrood. Dit jaar hebben we een extra feestelijke variant gemaakt, onze worstenbroodkrans! Er kunnen ongeveer 6-8 stukjes uit. Lekker voor bij de borrel, na een kerstwandeling of bij het kerstontbijt. Opwarmen, ongeveer 6 minuten, gaat het best in een goed voorverwarmde oven. Dit geldt ook voor het Belgische worstenbrood (dit zijn de grote worstenbroden van bladerdeeg of eigenlijk getoerd gerezen deeg).
  3. Stammen, buches en desserts De slagroomstammen worden het meeste besteld. Die zijn er ook alleen met Kerst en Pasen. Buches worden steeds meer besteld. We proberen hier ieder jaar lekkere en telkens andere smaken van te maken. Dit jaar appel/kaneel en praliné. Zeker ook geschikt als dessert. Net als de progrestaarten wat eigenlijk ook een ijstaart is. Vorig jaar waren er ineens exponentieel meer dessertjes besteld dus we hebben het assortiment uitgebreid. Slagerij Laurijssen kwam met een verzoekje voor een cheesecake dessert en zelf kwamen we op de crème brûlée variant.
  4. Sandwiches. Ieder jaar, heel veel sandwiches. Zowel Belgische (die met roomboter gebakken) als Hollandse en ook de soepbroodjes. De Belgische verpakken we deze dagen overigens altijd in papier. Zo kunnen wij ze beter wegzetten. Wil je ze in plastic verpakt? Dan geven we er een zakje bij.
  5. Uit één kerstbrood komen natuurlijk meer stukjes, maar toch een top 5 plaats. Bijna iedere klant neemt wel een kerststol mee, groot of klein. Ik heb het wel eens gevraagd aan klanten en kerstbrood wordt gewoon de hele dag door gegeten, altijd goed 😊

Wij zijn benieuwd wat dit jaar de top 5 zal gaan worden, wordt vervolgd…