Inspiratie opdoen

4 en 5 maart was de grootste vakbeurs van Nederland, bakkersvak. Een mooie gelegenheid om weer eens inspiratie op te doen. Wij zijn zondagmiddag geweest en hebben veel gezien.

Er waren wedstrijden en prestentaties met als thema ‘klassiekers in een nieuw jasje’. Dat past bij ons, maar Hollandse koffiebroodjes zie ik nog niet in ons assortiment verschijnen. Een van onze grootste grondstofleveranciers had Italië als inspiratiebron. In deze stand lagen heerlijke foccacia’s, olijfbroden en ook pizzabodems. Verder was er ook veel ijs en chocolaterie. Wij hebben weinig geproefd, maar de stagiaires hoefden niet meer te eten.

Qua machines viel het een beetje tegen. Er waren relatief weinig leveranciers vertegenwoordigd, waarvan eentje een nieuwe lijn voor desembrood. Wel hebben we diverse kassasystemen bekeken, en naar winkelkleding gekeken. Onze ‘kazuivels’ zijn namelijk aan vervanging toe, maar onze Belgische schorten kennen ze niet in Nederland. Ook zijn we op zoek naar andere taartbodems en het lijkt erop dat we die wel gevonden hebben. De mooie inrichtingen van stands waren ook leuk; mooie presentaties van producten en aankleding van winkels. Het zou zomaar kunnen gaan kriebelen om te verbouwen!

Ps: wat we ook zagen onderweg: minstens 3 auto’s waarbij mensen brood op de hoedenplank hadden liggen. Zonnetje erop en uitdrogen maar… Niet doen! Leg het brood op de achterbank of in de kofferbak. Dan blijft het lekker.