Kerst moet nog komen, maar wij moeten natuurlijk ook al verder kijken naar Oudjaar. En ieder jaar hebben we ze tekort. Dus dit jaar een nieuwe poging om het goed in te schatten. Zelf eet ik liever een smoutebol, maar we hebben dus fans van de…
Appelbeignet! Appelbeignets eten tijdens de jaarwisseling is een oud-Hollandse traditie. Als grensbakker pakken we weer het beste van twee werelden mee 😊. Al is de beignet uit Frankrijk afkomstig. Het is een gefrituurd beslag wat in dit geval gevuld is met appel, maar dat kan ook met paddestoelen of vlees. Familie van de beignet is de Berliner bol.
Volgens de kenners zijn ze lauwwarm met een beetje poedersuiker het lekkerst (maar ook prima koud te eten). Je maakt ze warm in een goed voorverwarmde oven (180 graden). Niet in de magnetron! Ook de oliebollen overigens niet. Voordeel van de appelbeignet is dat als je er teveel hebt, ze zeker nog een dag of zelfs 2 lekker blijven! Daar gaan de goede voornemens…