Hemelse modder éclairs!

17 tot en met 23 juni is het in België bij ambachtelijke bakkers de week van de éclair. Ronald en Joep zijn hiervoor naar een demonstratie en workshop geweest en kwamen vol inspiratie terug. Een éclair is een typisch Belgisch product. Bijna iedereen vindt hem lekker en een goede éclair maken vraagt om vakmanschap. Het is al niet gemakkelijk om een goede langwerpige soes te maken. Hij mag niet te groot, niet te klein zijn, hij moet strak van vorm zijn en alle éclairs moeten er hetzelfde uitzien.

Tijdens de week van de éclair hebben we varianten op onze standaard chocolade en mokka éclair. Ik heb een verzoekje ingediend voor een variant met pistache en eentje met… hemelse modder! De boezembroden vliegen de deur uit; deze week hebben we de volkoren variant. Maar aangezien we 29 juni door de modder gaan zwoegen, wilde ik ook iets met hemelse modder. En dat is een éclair met hemelse modder en framboos geworden. Uiteraard gaat er een deel naar hetzelfde goede doel als de boezembroden.

Ronald was al aan het experimenteren met de éclairs en heeft al een variant met rijst, met sinaasappelbavaroise en een hartige belegd als smoske! Dus, zin in wat anders? Kom gerust proeven!

Ps: En natuurlijk vergeten we papa niet! Zondag is het vaderdag en we helpen de moeders door onze ontbijtjes aan huis te bezorgen 😉 Bestel dus snel!