Heel Baol Bakt | Ronde 1

De een maakte een schwarzwalder kirsch, de ander een chocoladetaart of koekjes. Samen met Bart (Jumbo Bart en Katja de Bresser), Marie-José (Bakkerij Vromans) en Cindy (Herbs & Spices) mocht Ronald proeven en keuren. Ik was allang blij dat ik niet in de jury zat, want hoe vergelijk je nou een koekje met een taart of een mousse? Ieder zijn vak en kunde dus ik schrijf een verslagje, want wat was het leuk:

Er waren flink wat deelnemers die thuis hard gewerkt hadden en heel mooie en lekkere baksels gemaakt hadden. Jong, oud, man, vrouw, veel ervaring of wat minder, Nederlandse baksels, Belgische, maar ook vanuit verder gelegen culturen; het was echt heel divers. De publieksjury bestaat uit de bezoekers van het Baols Bakske onder begeleiding van Eveline Beemster en Conny Wens. Een geweldig initiatief en nu ook erg lekker. Dat mag gezegd worden al was natuurlijk niet ieder baksel even goed. De jury keurde iedere taart, cake of koek op meerdere punten; de smaak, creativiteit, techniek etc. Hierna mocht de publieksjury snoepen, proeven en hun oordeel geven. Er zouden 5 Deelnemers zouden door mogen, maar het kiezen was zo lastig dat het er 4 in beide categorieën geworden zijn. Dus 4 deelnemers jonger dan 14 jaar en 4 deelnemers ouder.

De volgende opdracht is het bakken van worstenbroodjes (Ronalds specialiteit…), hierna volgt een gezond en glutenvrijbaksel en de grande finale vraagt natuurlijk om een spektakelstuk. Het thema is hierbij Sinterklaas en we wonen natuurlijk in een uniek enclave dorp dus als dat ook nog meegenomen wordt dan scoor je daar hoge ogen mee!