Er zijn weer kokosmakronen!

Zijn dit ook jouw lievelings? De kokosfans kunnen weer heerlijk genieten, want er zijn veel kokosmakronen gebakken. Als we tijd hebben, dan bakken we ze en aangezien er nu maar liefst 3 stagiaires in de bakkerij rondlopen hebben we zomaar tijd over. Dus geniet ervan! En wie weet is het nog een leuk en lekker cadeautje voor Vaderdag. Ravi is het er mee eens 😊

De kokosmarkoon komt oorspronkelijk uit Frankrijk en is een variant op de macaron. Om de macaron langer goed te houden werd er geraspte kokos toegevoegd en tadaa… een nieuw koekje was geboren! Dit is inmiddels al wel meer dan een eeuw geleden. Een soortgelijke ontwikkeling deed zich voor in Amerika en in de koloniale tijd zijn de koekjes ook meegenomen naar Suriname en Indonesië. En zo is het dus een wereldwijd bekende koek geworden, maar overal zul je verschillende varianten vinden.

Wij hebben ze naturel; kokos, bloem en suiker zijn de ingrediënten. Maar je kunt ze ook maken met limoen, even in de pure chocolade dopen en ik kwam ook een recept tegen met een topping van lemoncurd. Je kunt met kokosmakronen ook snel een lekker toetje maken. Ze combineren goed met frambozen, mango of passievrucht. Als je de koeken verkruimeld en het fruit klein snijdt, dan kun je met volle yoghurt of Griekse yoghurt een lekker ‘laagjes’ toetje maken in een hoog glas. Je vult het glas laagje voor laagje met yoghurt, kokosmakroon en fruit. Geniet ervan!