Emma | leer onze stagiaire kennen

Emma is er nog maar kort en blijft ook niet zo lang. Ze loopt stage en neemt overal een kijkje. Emma doet geen bakkersopleiding, al houdt ze wel van bakken. Welke opleiding doet ze wel? Dat legt ze zelf uit:

Wie ben je?

Ik ben Emma Lansbergen, ben 17 jaar oud en kom uit Baarle-Nassau. Ik zit op het Cingelcollege en volg de niveau 4 opleiding Food & Future.

Hoe gaat het met je?

Momenteel gaat het goed. Het is wel moeilijk met school in de corona periode. En ook een beetje saai, maar komt goed…

Wat houd je opleiding precies in en waarom loop je stage bij ons?

Bij mijn opleiding onderzoeken we waar het voedsel dat je dagelijks eet vandaan komt, de smaak en samenstelling, gezondheidsaspecten, veiligheid en voedseltrends van tegenwoordig zoals vegan en biologisch.

Voor deze stageperiode moest ik bij een bedrijf stage lopen waar je het productieproces ziet en die veel bezig zijn met het promoten van hun producten. Jullie, Bakkerij Adams, hebben een blog/nieuwsbrief en zijn echt bezig met het promoten van jullie producten. Daarom heb ik gesolliciteerd.

Wat had je verwacht of juist niet van werken bij een bakkerij?

Ik dacht al wel dat het flink doorwerken is en veel vegen. Dat vind ik helemaal niet erg, maar zoveel broodkruimels had ik niet verwacht! Al heb je drie keer geveegd dan ligt er nog wel ergens een broodkruimel!

Wat weten we zeker nog niet over je?

Samen met mijn moeder ben ik al een tijdje bezig met het ontwikkelen van een eigen kookboek! In 2015 zijn we een soort facebookblog begonnen, eerst ´lekkerbekkies´ nu ´generaties in de keuken´, en daarin proberen we allerlei recepten. We zijn nu bezig al die recepten in een boek te zetten. Hopelijk is het volgende zomer/herfst af.

Wat is je lievelingsproduct?

Het kersenvlaaitje, heerlijk zoet, mmm!

Wat zijn je hobby’s?

Nieuwe recepten ontwikkelen en uitproberen met mijn moeder. Iedere dag maken we wel wat nieuws.

Wat zijn je toekomstplannen?

Samen met mijn moeder, ouders, een eigen bedrijfje beginnen met gezonde, voedende voeding. We willen graag betaalbare en voedende maaltijden/cakes enzo maken. En dan ook alles uit eigen tuin 😊

Ooit ga ik…

Ik ben al even aan het sparen voor een Europareis. Dat wil ik binnen een paar jaar wel doen!