‘Dun gesneden of gewoon’? ‘Hollands worstenbrood of een Belgische?’ Standaard bij ons in de winkel en met het EK extra leuk. De ene speeldag maken we Belgische donuts, de andere dag oranje. We maken duivelse gebakjes en leeuwengebak. En natuurlijk al onze gewone dubbele varianten, ken jij ze allemaal of de verschillende benamingen?
Hollands en Belgisch worstenbrood
Een grijs is ook een… tarwe en het wordt ook wel een grof genoemd
Belgische en Hollandse sandwiches, en dan nu voetbalbroodjes…
Sandwiches zijn trouwens ook puntjes of (zachte) broodjes of kadetjes
Krieken of kersen… flappen/vlaaitjes/sloffen
Een smoske of een broodje gezond – met huisgemaakt mayonaise dan 😉
Curryrollen en frikandelbroodjes
Preparé of filet americain
Een glaceeke of een tompouce
Belgische appelbol en een Hollandse appelbol (overigens een seizoensproduct, niet in de zomer verkrijgbaar)
Een pateeke of een slagroom(cake)gebakje
Belgisch stokbrood en Hollands (afbak)stokbrood
Frikandellenkoek of gebraden gehakt
Zijn er nog meer?!
Ps: wij doen ook mee met de Puzzelactie vanuit het StOB en deze sluit hier heel goed bij aan! Volg de socials voor meer informatie.