Eindelijk komen ze er…

Na het weekend, nog een paar dagen wachten, maar we wilden het al wel aankondigen. Op veler verzoek komen er bruine smoskes! Vanaf maandag zijn ze er. Wat je misschien nog niet wist over onze smoskes:

– Smoskes maken we in 3 soorten; ham, kaas en ham & kaas. Die laatste kun je herkennen aan het dubbelgevouwen servetje.

– Zie je ze niet liggen in de winkel? Vraag er gerust naar, vaak zijn we ze al bij aan het maken. Alleen aan het einde van de dag of als het beleg op is dan kunnen we ze niet meer maken.

– Beleg op, hoe kan dat dan? Smoskes vliegen soms de deur uit. We schatten per dag in hoeveel smoskes we nodig hebben en koken dus zoveel eieren, bestellen sla, tomaat en maken onze eigen mayonaise. Als de eieren op zijn, dan kunnen we ze bij koken, maar dit duurt even en dan moet het ei nog afkoelen. Soms maken we dan wel eens smoskes met eiersalade, dubbel zo lekker!

– Wil je meerdere smoskes? Bestel ze dan; dan maken wij ze tegen de tijd dat je ze komt halen. Verser kan het niet!

– Als je bij ons komt werken – we zoeken nog mensen – dan begin je met het maken van smoskes. Dat kan iedereen na een beetje uitleg (eitje in de lengte snijden, tomaat tussen ham/kaas en vooral genoeg beleg!). Het tempo komt vanzelf. Het kan alleen gebeuren dat er in het begin dagen zijn dat je alleen maar smoskes maakt. We proberen snel te zorgen dat je meer kunt om af te wisselen, want anders kun je aan het eind van de dag geen mayonaise, sla, tomaat, ei, kaas en ham meer zien!

– Als de smosbroodjes op zijn, dan maken we smoskes bij van stokbroden en als die op zijn van pistolets. Eerst de lange en dan de ronde. We merkten hierbij dat mensen graag de bruine variant wilden dus vandaar ons experiment.

– Het is natuurlijk weer even puzzelen; hoeveel bruine, hoeveel witte moeten we maken. Als ze in de smaak vallen dan vinden we daar vanzelf een routine in.

– Als ik dit typ dan zijn er dus nog geen tarwe smoskes. Alleen de Paasbestellijst is al wel naar de drukker. Hier staan ze dus nog niet op, maar ik zal er voor zorgen dat ze online wel te bestellen zijn. En op de papieren bestellijst mag je het er gewoon bijzetten! We zijn beide Paasdagen open van 7 tot 13 uur. Bestellen kan tot en met goede vrijdag.

Ben jij team wit of team bruin? Kom snel proeven en laat het ons weten!