Een nieuwe vlaaibodem en Moederdagtips

De mama die er altijd is, met een kopje thee, met een pleister, met een kus, die heen en weer rijdt, die je kleren snel wast, die een verhaaltje leest, die mee gaat winkelen, die nu ook juf is, die eigenlijk gewoon onmisbaar is. De mama mag verwend worden! Met een ontbijtje, een hartenvlaai, aardbeien met chocolade of een zoen!

Ronald is beetje aan het experimenteren met als resultaat nu ook de zachte vlaaibodem in hartjesvorm. We hebben soorten bodems, een klein overzichtje helpt:

We hebben vlaaien met zachte bodem. Dit is de meest bekende bodem gemaakt van een gistdeeg met ingebakken pudding en daar bovenop slagroom en vervolgens aardbeien, kersen of gemengd fruit.

De harde bodem vlaai heeft een krokante bladerdeegbodem waar pudding in meegebakken is. Op deze bodem komt gele room en bijvoorbeeld verse aardbeien of fruit of kersen. Dit is ook de bodem van de tarte maison.

De laatste bodem is een zogenaamde zanddeegbodem die gemaakt is van een koekdeeg met roomboter. Ook hierin is pudding mee gebakken. Op de gele room komen vervolgens ook de verschillende soorten fruit. Onze schuitjes hebben ook deze bodem.

Mijn favoriet is de zanddeegbodem, welke de jouwe?