Een geslaagd koekje

De kerstman had voor Ronald een koekjesbakboek onder de kerstboom gebracht. De rust is inmiddels in de bakkerij na de drukke decembermaand en Verloren Maandag weer wedergekeerd. Maar het is ook leeg. Geen Sintfiguren meer, geen chocolade letters meer, geen kerstbrood meer, geen champagneflesjes meer… Opgeruimd en kaal.

Een beetje te kaal en Ronald heeft weer wat tijd over. Tijd om de winkel weer wat aan te vullen. Wij maken bijna alles zelf. Eigengebakken speculaas staat vanaf het najaar standaard in de winkel. En om de zoveel tijd komt er een koekje bij; kokosmakronen, onze Baolse bielsjes, spritsen, kletskoppen, Jan Hagel, pitmoppen, zanddeegkoekjes (ook leuk om met kindjes te bakken!) en door het nieuwe receptenboek zijn er nu ook een soort Sultana’s. Een rozijnkoekje dat smaakt naar Sultana en die waren verrassend lekker!

De boterkoek was nog niet goedgekeurd, die moet nog een keer opnieuw getest worden. De palmiers zijn wel geslaagd. Deze traditioneel Franse, zoete bladerdeeg koekjes zijn vernoemd naar palmbladeren, maar sommigen zien er olifantenoren in, brillenglazen, schoenzolen of, net zoals ik, hartjes. Kom proeven en ik zou bijna zeggen: ‘geef je wensen door!’. Op mijn verlanglijstje staan roze koeken, een koekje met ons eigen logo en pistache koekjes. En graag onze eigen koekjestrommel…