Een abnormale zaterdag

Aftellen voor de mudrun! Nog twee weken boezembrood en Hemelse modder éclairs. Natuurlijk zijn we 29 juni gewoon open dus hoe organiseer je dat dan en hoe ziet onze dag er uit?

Maar liefst 8 Bakkerij Adams dames, Anita, Ellen, Hedwig, Imme, Laura, Minka, Nina en ondergetekende, doen mee met de mudrun voor het goede doel. Op een normale zaterdag starten we met 6 winkeldames. Inpakken, winkel vullen, smoskes maken, bestellingen klaarzetten, brood snijden, afwas bijhouden; we hebben werk genoeg! In het 5 december gedicht had Sint alle dames uitgenodigd. Een aantal dames gaf meteen al aan dat ze graag wilden supporteren en de winkel draaiende wilden houden. Een paar twijfelde nog. Dus de bakkers moesten even stand-by staan!

Het had ons erg leuk geleken als de bakkers eens een keer in de winkel zouden staan, maar die moeten natuurlijk ook gewoon zorgen dat alles op tijd in de winkel ligt. Daarnaast is het deze periode voor de bakkers erg druk. Goed is goed. Toevallig kwam alles perfect uit! We hebben voldoende dames in de winkel en we kunnen met zijn allen gaan rennen. Supporteren door de collega’s gaat dan niet lukken, maar we maken er een hele dag van:

Anjo en Esther hebben een bus geregeld om met de hele groep gezamenlijk naar het E3 strand in Eindhoven te gaan. Ook onze outfit is al geregeld. Mooi roze natuurlijk! Om half 1 moeten we lopen dus wij zorgen nog voor een lekker boezemlunchpakket. Voordat we starten is er een gezamenlijke warming up en daarna gaan we lopen met heel veel water, modder, schuim en 15 hindernissen zoals een modderbad, een balanswip en een net.

We hebben ingeschat dat we er 2 uurtjes over doen. 5 kilometer en we zijn getraind door Joep, dus dat moet lukken toch? De run sluit af met een koude douche en daarna brengt de gele schoolbus van Den Engel ons weer naar Baarle waar we gezamenlijk afsluiten met iedereen. Alle ‘werkende’ collega’s zijn dan namelijk ook klaar. We gaan ons uiterste best doen voor Anjo en alle andere strijders. 29 juni tijdens het lopen, maar zeker ook in de winkel zodat we zoveel mogelijk boezems en Hemelse modder éclairs verkopen!