Denis | Leer ook onze bakkers beter kennen

Een jaar geleden was de nieuwe winkel net een maandje open en al heel snel bleek dat we een bakker extra nodig hadden. En toen kwam via via Denis op ons pad. Denis heeft jaren een eigen zaak gehad en is nu ongeveer een jaar twee dagen per week bij ons te vinden. Deze bakker zie je helemaal niet veel. Die staat op donderdag en vrijdag aan de uitroltafel en maakt vooral heel veel bladerdeeg.

Wie ben je?

Denis van Opstal. Geboren en getogen in Rijkevorsel. Vader van een dochter en 2 zonen en ons tweede kleinkinneke is op komst!

Hoe gaat het met je?

Goed! In het begin van het jaar ben ik geopereerd aan een hernia, maar daar ben ik zeer goed van hersteld.

Hoe lang werk je al bij ons?

Nog niet zo lang dus, een jaar nu. De sfeer is echt geweldig. Ronald zingt soms wel wat vals, maar dat stoort me helemaal niet, haha!

Wat vind je leuk aan het werk? Wat vind je minder leuk aan het werk?

Bladerdeeg verwerken vind ik het leukst. Dat is een fijne deeg om mee te werken. Gistdegen vind ik minder prettig werken.

Wat wisten we nog niet over je?

Ik ben al 42 jaar bakker en heb 30 jaar een eigen bakkerij en SPAR winkel gehad waarin ik zelf bakte.

Wat is je lievelingsproduct?

Worstenbrood. De vervolgvraag was Hollands of Belgisch en toen was het antwoord: Belgisch natuurlijk! Al moet ik zeggen dat ik een Hollandse eigenlijk nog nooit op heb…

Wat zijn je hobbies?

Ik zing in een (cafe)koor dat 40 leden telt. We zingen vanalles. Oude liedjes, maar ook recente. En ik wandel iedere woensdag met de wandelclub die ik begeleid. We lopen dan zo’n 8 km rondom Rijkevorsel.

Ooit ga ik rustig genieten in Spanje en van de kleinkinderen.