De lekkerste maand van het jaar…

Komt er weer aan! Wij zijn al een tijd bezig met alle voorbereidingen en stilletjes aan staat de winkel weer vol met december lekkers: echte Belgische chocolade, letters, speculaascake, staven en de Lübeckers.

Lübecker? Ik had er tot een aantal jaar geleden (ook) nooit van gehoord. De lekkernij is vernoemd naar de stad Lübeck in Duitsland waar de wereldberoemde Lübeck marsepein vandaan komt. Deze amandelspecialiteit is daar niet uitgevonden, maar wel geperfectioneerd. De Lübecker bestaat uit een luchtig gedraaide crème gevuld met pure chocolade en marasquin en wordt omhuld met de kenmerkende roze marsepein. Een 5 december product wat van oudsher hoort bij het heerlijk avondje!

De Lübecker kan natuurlijk ook in een Sintpakketje. We proberen altijd zoveel mogelijk verschillende producten erin te verpakken en zijn nog varianten aan het maken. Een roomboteramandelstaafje en speculaas hoort er toch wel in, eigen gebakken pepernoten en natuurlijk de ‘guimauves’ en ‘caraques’. Respectievelijk de Onze Lieve Vrouwen schuimpjes en een vol chocolaatje. In de volksmond bij Bakkerij Adams uitgesproken als ‘gemofkes’ en ‘karrakskes’.

Qua gebak zijn we er ook nog niet helemaal uit; wij strijden voor ons Sintschuitje met witte chocolademousse, maar Ronald wil Sintboekjes en een cadeautaart. De tijd zal het leren, maar ideeën zijn er in ieder geval genoeg!