Bijzonder(e) fijne samenwerking

Het begon wat minder positief. Vrij negatief zelfs met een kop van een artikel ‘Meer dan 35 klontjes suiker in een wit brood’. 35! Ten eerste zit er in brood helemaal geen suiker en als zou je een suikerbrood willen maken, dan zal het niet eens lukken om daar 35 klontjes suiker in te verwerken. Toch werd het een mooie samenwerking.

Deze krantenkop is al meer dan 5 jaar geleden. En was een verslag van een basisschoolles van Cindy, van Herbs en Spices (www.herbsandspices.nl). Herbs en Spices uit Alphen staat voor gezond, verantwoord genieten, bewust keuzes maken. Het is hun missie om iedereen, groot en klein, lekker en gezond te laten eten.

Hier staan wij zeker achter. Maar niet achter 35 suikerklontjes in een brood. Wij hebben dit uitgesproken (dit was gebaseerd op een misverstand) en Cindy zei toen ‘ooit gaan we samenwerken’. Dat ooit werd vorig jaar de jaarmarkt in Alphen. Ronald heeft toen onder andere zelf wraps voor hen gebakken en volkoren hamburgerbroodjes. Producten die voldoen aan hun eisen wat in dit geval vooral een minimaal percentage volkorenmeel betekent.

Ondertussen zijn Ronald en Cindy een ander project gestart; koekjes bakken. Cindy heeft een koek ontwikkeld die geen allergenen bevat. Deze moest doorontwikkeld worden en moet op grotere schaal gebakken kunnen worden. En laten wij nou net die faciliteiten hebben.

Herbs en Spices maakt (h)eerlijke maaltijdboxen en verzorgt veel caterings. Inmiddels hebben we al behoorlijk wat gevulde stokbroden, onze gezondste broden (Spelt, Volkoren, Lijnbrood), Monkeybread, notenbrood en groentebroodjes hiervoor mogen maken. Allemaal verantwoord, voedzaam en lekker.

Het ‘ooit’ van Cindy is iets structureels geworden. En daar zijn we erg blij mee. Zeker ook omdat wij de restjes zelf op mogen eten. En die groentebroodjes en wraps zijn echt goed gelukt. Ronalds proefbakkershart bloeit bij zulke dingen helemaal open. Wie weet waar het nog toe leidt. Mogelijkheden voor ons assortiment in de nieuwe winkel?