Bakken met appel | makkelijke recepten

We hebben veel producten met appel – en dus een nieuwe vlaai met appel en citroen. Veel mensen houden hiervan en je kunt met appels alle kanten uit. Mocht je jezelf vervelen in de vakantie, probeer dan eens één van deze tips:

  • Makkelijk en altijd lekker; zelf appelflappen maken. Appelflappen deeg maken is niet zo gemakkelijk, aangezien je dit ook moet toeren (daar weten de leerlingen van de vlinder inmiddels alles van), maar dat kun je kant en klaar kopen. Appeltjes – met kaneel – erin, rozijnen om het vocht op vangen, suiker erop en bakken maar!
  • Een appelkruimel toetje: een slordig toetje met koekkruimels en appeltjes uit de oven. Koekkruimels maak je met bloem, boter, bruine suiker en wat zout. De appeltjes snijdt je in partjes en daar strooi je koekkruiden over heen. Vul een bakblik met de appels, de kruimel erover, uurtje in de oven en genieten met ijs, kwark of hangop!
  • Een cake bakken is leuk om te doen en appeltjes passen hier heel goed in. Lukt het toch niet? Wij hebben heel lekkere 😉
  • Appelcroissantjes! Hiervoor kun je kant en klare croissantplakjes of bladerdeeg gebruiken. Maak een mengsel van suiker en kaneel en verdeel dit over het deeg. Rol een appelpartje mee als je een croissantje rolt. Hak pecannoten fijn en meng met de rest van het suikermengsel. Strijk je croissantjes in met ei en doop ze in het pecannoten-suiker mengsel. De croissantjes moeten ongeveer 15 minuten in de oven.
  • Appelpannenkoeken zijn erg lekker en deze variant kun je ook in de oven maken. Zelfs met de groene granny smith appels. Bak de appels met een beetje honing in ovenvaste pan. Giet hierover je pannenkoekenbeslag en zet de pan 20 minuten in de oven tot de pannenkoek gaar is.
  • En de laatste gaan wij zeker testen; rozijnenbrood met appeltjes uit de oven. Dakpansgewijs leg je stukjes rozijnenbrood en dunne partjes appel in een ingevette ovenschaal. Maak een mengsel met ei, slagroom (wij gaan testen met gewone melk), vanille suiker en kaneel. Giet dit voorzichtig over de schotel zodat alles ‘bedekt’ is. De ei moet gaar worden. Dit gebeurt in 15-20 minuutjes in de oven.