Alweer 5 jaar Bakkerij Adams

1 mei 2012 namen we Bakkerij Broeckx-Govaerts over en was Bakkerij Adams een feit.  Het klinkt cliché, maar de afgelopen 5 jaren zijn voorbij gevlogen.

Regelmatig krijgen we vragen over hoe ons dagelijks leven ingericht is; wanneer Ronald werkt, wanneer hij slaapt, eet etc. En daarna volgt vaak de vraag of we geen spijt hebben van deze stap. Het antwoord is dan, van ons beiden, steevast: ‘geen seconde!’. Ronald wist natuurlijk waar hij aan begon, hij werkte al 10 jaar bij Jan en Marleen, maar ik… Ik niet, ik had geen idee wat er op me af ging komen, maar je leert snel en het bakkersvak is met recht een ontzettend mooi vak. Het is hard werken op uren dat anderen op één oor liggen. Maar ik vind het iedere dag weer een klein wonder dat, wanneer ik ’s avonds de bakkerij verlaat, het stil is en er helemaal niets is. Kom je vervolgens een paar uur later terug dan ruikt het buiten al heerlijk en is er volop bedrijvigheid. Dan gaan wekkers af, worden er karren uit de oven gereden en  ligt er overal brood, koeken en worstenbrood. Voor de bakkers zit het meeste werk er dan op. En voor de winkeldames begint het. Vakkundig en snel wordt alles in de winkel gelegd, worden de eerste broden gesneden, de eerste smoskes gemaakt en dan kan de winkel open.

Het is soms druk en hectisch, maar vaak krijgen we te horen dat het een geoliede machine is. Zonder de passie en toewijding van alle collega’s zou dit nooit lukken en daar ben ik ontzettend trots op!

Ps: Wie jarig is trakteert. Komt u deze week iets lekkers proeven en een mooie gratis Bakkerij Adams tas halen?