#19 Visite

We hadden visite. 18 dames van de KVLV uit Zondereigen kwamen een middag kijken en natuurlijk werken in de bakkerij. Dit doen we soms, gewoon omdat we het leuk vinden en zo kunnen mensen ons een beetje beter leren kennen.

Ronald had een heel programma in elkaar gedraaid. Waar je normaal zou beginnen met uitleg over het bedrijf, moesten de dames nu meteen de handen uit de mouwen steken. Ze gingen namelijk, in het Paasthema, vlechtbrood maken en dat moest nog rijzen en in de oven. Vlechtbrood hebben we niet in het assortiment dus dat maakt Ronald ook niet dagelijks. Hij had ’s morgens een aantal broden als voorbeeld gebakken, maar met de 4 vlecht was ook voor hem nog even puzzelen!

Vlechtbrood_vb

Paasvlechtbrood

Het vlechten ging bij iedereen erg goed. De volgende uitdaging was eierkoeken ‘scheppen’. Dit deeg is veel plakkeriger en het scheppen vergt wat handigheid.

Tijdens het wachten op de broden en eierkoeken was het tijd voor wat meer uitleg over het wel en wee in de bakkerij. Het gemiddeld 4-uur durende broodproces heeft Ronald uitgelegd en de machines laten zien. We kregen veel geïnteresseerde en leuke vragen. Ondertussen moest de oven wel goed in de gaten gehouden worden; de eierkoeken waren namelijk niet allemaal even groot… Na het bakken moest de  typische eierkoeklucht nog even wegwalmen en het brood  afkoelen. Hierna kon alles ingepakt worden.  Wij kijken terug op een geslaagde middag. Dames bedankt!