# 15 Goede voornemens

Alles is weer normaal. We hebben de drukte met Kerst en Oudjaar weer ‘overleefd’. En ook Verloren Maandag, een Belgische traditie met appelbollen en dubbel worstenbrood, is alweer voorbij.

Heerlijke dagen, maar nu is het tijd om weer in het gareel te komen. Tijd voor goede voornemens. Veel mensen willen na de feestdagen afvallen of gezonder eten. Een goede basis hiervoor is brood. Brood levert veel essentiële voedingsstoffen zoals de B-vitamines, bevat vooral zetmeel en weinig vet. Het beleg is doorgaans de dikmaker, niet te boterham. Een volkorenboterham bevat bijvoorbeeld maar 78 kilocalorieën. Brood eten is gezond, maar variatie in je eten zeker ook. Teveel van het zelfde is nooit goed. Vorig jaar hebben we geteld en wij hebben zo’n 20 verschillende broodsoorten. Best veel. We schrokken er zelf van.

Over smaak valt niet te twisten. De een heeft liever wit brood of wit brood met een korrel (Ardeens). De ander houdt van erg gezond zoals volkorenbrood (want deze wordt gemaakt van de volle graankorrel) of meergranenbrood zoals Vikorn wat extra gezond is door de toevoeging van extra vitamines en ijzer. En weer een ander zweert bij 100% speltbrood, omdat het wat lichter verteerbaar is. Kan allemaal, maar een mooi goed voornemen is ook nieuwe dingen uitproberen. Dit kunnen grote of kleine dingen zijn. Zo houdt je goede voornemens ook beter vol. En om die variatie in de boterham een beetje te stimuleren geven we bij 3 hele broden de komende periode een gratis broodtas* weg! Goed voor de variatie en voor het milieu. Nog een goed voornemen….

*zolang de voorraad strekt